Održana radionica – Upotreba IKT kao podrška nastavi i učenju jezika

Evropski centar za žive jezike Saveta Evrope i Fondacija Tempus organizovali su 9. i 10. juna 2022. godine radionicu Upotreba IKT kao podrška nastavi i učenju jezika (engl. Use of ICT in support of language teaching and learning (ICTREV)).

Učesnici na radionici bili su nastavnici stranih jezika koji se u okviru formalnog obrazovanja u Srbiji uče kao prvi i drugi strani jezik na različitim obrazovnim nivoima.

Oni su se upoznali za IKT alatima i resursima u otvorenom pristupu koji se nalaze ovde, razmenjivali ideje o tome kako da ih primene u nastavi i integrišu u učenje jezika tako da počivaju na adekvatnim pedagoškim principima. Učesnici su razvili praktične veštine koje im mogu pomoći u profesionalnom kontekstu. Upoznali su se sa ostalim sličnim projektima i inicijativama Centra koji im mogu otvoriti nove mogućnosti u pogledu profesionalnog razvoja i usavršavanja.

Radionica je učesnicima obezbedila prostor za diskusiju o temama važnim za njihov rad, kako sa stručnjacima Evropskog centra za žive jezike tako i sa kolegama iz drugih ustanova u Srbiji. Učesnici su prepoznali mogućnosti primene predstavljenih alata u sopstvenoj praksi, a naročito vrednim su smatrali pruženu priliku za sticanje novih ideja i razmenu iskustava.

Detaljnije informacije o inicijativi Upotreba IKT kao podrška nastavi i učenju jezika, iz koje je potekla ova radionica, dostupne su na veb-sajtu Evropskog centra za žive jezike.

Ovde možete pogledati fotografije sa radionice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply