Језичке активности поводом обележавања Европског дана језика 2022.

Европски дан језика је иницијатива чији је циљ промовисање учења језика а коју је у сарадњи са Европском комисијом покренуо Савет Европе 2001. године. Од тада се овај дан обележава широм Европе 26. септембра сваке године, а у Србији се прослави прикључи много школа, наставника и ученика тако што спроводе пригодне језичке активности. Сваке године неке од незаобилазних активности су вашар језика, упознавање са кухињом култура чији се језици уче у школама, такмичење у изговарању брзалица и прављење постера и паноа на страним језицима.

Уколико планирате да обележите Европски дан језика, позивамо Вас да пријавите свој догађај у календар догађаја на веб-сајту Европског дана језика уз детаљнији опис активности. На истом линку можете погледати све активности које су до сада пријављене широм Европе, а међу њима и активности из Србије. Напомињемо да Савет Европе и ове године организује такмичење за најиновативнији догађај поводом Европског дана језика, од 20. септембра до 20. октобра 2022. године. Можда баш Ваш догађај буде награђен за креативност и истакнут на сајту као пример најбоље праксе у Европи.

Како бисте се инспирисали, позивамо Вас да погледате веб-сајт Европског дана језика где можете пронаћи разноврсне језичке игре, изазове, занимљивости и активности које можете организовати са својим ученицима.