Прилика за праксу у Европском центру за живе језике у Грацу

Фондација Темпус, као национална контакт тачка за активности Европског центра за живе језике у Грацу, позива све заинтересоване из Републике Србије који су недавно дипломирали у областима везаним за изучавање језика да се пријаве за стручну праксу. Шестомесечна пракса реализује се у периоду од априла до септембра 2023. године. Изабрани практиканти живеће током овог периода у Грацу и обављаће праксу у просторијама Центра. Током боравка практиканти ће месечно добијати износ од 720 евра за покривање свих трошкова.

Рок за пријаве је 15. фебруар 2023. а пријавни формулар налази се овде.

Приликом пријаве, будући практиканти треба да одаберу главну област у којој би обављали праксу: организација догађаја и састанака, документација и извори, одржавање веб-сајта Центра и финансије и општа администрација. Детаљније информације које обухватају описе ових области, квалификације и вештине које практикант треба да поседује и описе задатака које ће радити налазе се овде.

Ова пракса може бити добра прилика за све оне који су заинтересовани за језичко образовање и рад у међународном контексту. Некадашњи практиканти Центра су наставили каријеру у међународним организацијама попут Европске комисије и Уједињених нација, као и у националним министарствима образовања, на универзитетима или у школама у Европи.