Удружење грађана „Жил Верн“, Нови Сад

Пројекат Француски и ја – покажи ми да знам сам резултат је сарадње Центра Жил Верн, предшколске установе Жил Верн и Клуба Унеско из Меца у Француској. Он подразумева осмишљавање и креирање програма за учење француског језика у билингвалном окружењу на нивоу организације и његово спровођење.

Пројекат је имао следеће циљеве:

– повећање заинтересованости за учење другог страног језика на најмлађем узрасту, промовисање билингвалне наставе (посета и активности франкофоних волонтера и наставника француског језика у свим групама Центра Жил Верн, као и активности у вртићу Жил Верн);

– унапређење рада наставника француског језика, франкофоних волонтера и едукатора и то: састављањем електронске књиге за рад са децом почевши од најмлађег узраста; припремом ИКТ ресурса и наставних материјала за наставнике француског језика и франкофоне волонтере, држањем обука запосленима и волонтерима (употреба онлајн алата и позориште у настави другог страног језика за децу).

Такође је препозната потреба за систематизовањем материјала за наставу француског као страног језика намењених ученицима вртићког узраста, па је у оквиру пројекта започето сакупљање и креирање таквих материјала за све оне које ова тема интересује.