Конкурс за Европску језичку ознаку за учеснике из Србије објављује се на сајту Фондације Темпус, као и на овој страници, најмање два месеца пре рока за пријаву. Право учешћа имају сви пројекти, иницијативе и добре праксе који су већ спроведени или се налазе у завршној фази и имају конкретне видљиве резултате. Пријаву могу поднети појединци или установе, а конкурс је отворен само за иницијативе спроведене у Републици Србији. Додатни услови учешћа у такмичењу за Европску језичку ознаку биће дефинисани за сваки конкурсни рок, у складу са смерницама Европске комисије.

Конкурс 2021.

Пројекти из Србије су 2021. године по други пут имали прилике да учествују на такмичењу за Европску језичку ознаку. На свечаној церемонији коју је организовала Фондација Темпус децембра 2021. године у Београду додељено је 5 ознака и 5 похвалница. Овом приликом уручене су и 3 похвалнице за иницијативе и пројекте који су пријављени за Базу језичких пракси Фондације Темпус.

Фотографије са овог догађаја налазе се на Фејсбук страници Фондације Темпус.

Конкурс 2019.

Пројекти из Србије су 2019. године по први пут имали прилике да учествују на такмичењу за Европску језичку ознаку. На церемонији одржаној 26. септембра 2019. године у Информативном центру Фондације Темпус у Београду додељено је 11 ознака и 19 похвалница.

Фотографије са овог догађаја налазе се на Фејсбук страници Фондације Темпус.