Konkurs za Evropsku jezičku oznaku za učesnike iz Srbije objavljuje se na sajtu Fondacije Tempus, kao i na ovoj stranici, najmanje dva meseca pre roka za prijavu. Pravo učešća imaju svi projekti, inicijative i dobre prakse koji su već sprovedeni ili se nalaze u završnoj fazi i imaju konkretne vidljive rezultate. Prijavu mogu podneti pojedinci ili ustanove, a konkurs je otvoren samo za inicijative sprovedene u Republici Srbiji. Dodatni uslovi učešća u takmičenju za Evropsku jezičku oznaku biće definisani za svaki konkursni rok, u skladu sa smernicama Evropske komisije.

Otvoren konkurs za 2023. 

Trenutno je otvoren konkurs za dodelu Evropske jezičke oznake za 2023. godinu. Rok za podnošenje prijava je 20. avgust 2023. godine do kraja dana. Sve informacije o načinima prijave dostupne su na sledećem linku.

Konkurs 2021.

Projekti iz Srbije su 2021. godine po drugi put imali prilike da učestvuju na takmičenju za Evropsku jezičku oznaku. Na svečanoj ceremoniji koju je organizovala Fondacija Tempus decembra 2021. godine u Beogradu dodeljeno je 5 oznaka i 5 pohvalnica. Ovom prilikom uručene su i 3 pohvalnice za inicijative i projekte koji su prijavljeni za Bazu jezičkih praksi Fondacije Tempus.

Fotografije sa ovog događaja nalaze se na Fejsbuk stranici Fondacije Tempus.

Konkurs 2019.

Projekti iz Srbije su 2019. godine po prvi put imali prilike da učestvuju na takmičenju za Evropsku jezičku oznaku. Na ceremoniji održanoj 26. septembra 2019. godine u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu dodeljeno je 11 oznaka i 19 pohvalnica.

Fotografije sa ovog događaja nalaze se na Fejsbuk stranici Fondacije Tempus.