Вебинар: Отварање конкурса за пројекте Европског центра за живе језике

Европски центар за живе језике (ECML) отвара конкурс за пријаву пројектних идеја и учешће у пројектима за наредни програм „Језичко образовање у срцу демократије“ (енгл. Language education at the heart of democracy). Нови програм се односи на период 2024–2027. године и заснива се на приоритетима у језичком образовању држава чланица Центра.

Тим поводом Центар организује вебинар како би се потенцијални учесници конкурса и остали заинтересовани упознали са конкурсом. На овом једночасовном вебинару биће заступљене следеће теме:

  • упознавање учесника са конкурсом за пројекте и са новим програмом;
  • истицање најактуелнијих изазова у језичком образовању који су проистекли из недавно спроведеног истраживања међу креаторима политика и стручњацима у области језичког образовања;
  • информисање учесника како да се укључе у наредни програм Центра и представљање различитих могућности за укључивање;
  • упознавање учесника са предностима и изазовима који се могу јавити приликом управљања пројектом или учешћа у пројекту Центра.

Догађај је намењен стручњацима у области језика које занима међународни контекст језичког образовања, националним контакт тачкама за ECML и мрежама које сарађују са Центром.

Вебинар ће бити одржан на енглеском и француском језику, а сви заинтересовани могу се пријавити попуњавањем кратког формулара на следећем линку.

Након овог уводног вебинара, 12. јуна одржаће се још један вебинар који ће бити намењен онима који желе да се пријаве на конкурс. Благовремено ћемо објавити детаљније информације на сајту jezici.obrazovanje.rs.