Поводом Европског дана језика, Европска комисија организује онлајн конференцију под називом Education begins with language, која се одржава 28. септембра 2020. године од 10 до 12 часова.

Конференција ће се фокусирати на улогу језичких компетенција у контексту Европског образовног простора. Биће представљен извештај Европске комисије Education begins with language, након чега ће уследити панел дискусија са представницима министарстава образовања из Француске, Италије и Немачке.

Конференција ће бити одржана на енглеском језику, уз симултани превод на француски, немачки и италијански.

Истог дана у 14 часова учесници ће имати прилику да погледају нови видео у којем су представљени неки од пројеката награђених Европском језичком ознаком или спроведених у оквиру програма Еразмус+ у области наставе и учења језика.

Сви заинтересовани се могу пријавити за учешће на онлајн конференцији путем овог линка, најкасније до петка 24. септембра. Пријава се састоји од два корака. Прво је потребно направити налог. Након креирања налога, појавиће се кратак пријавни формулар који је неопходно попунити. Учесници ће конференцији приступити путем линка који ће мејлом добити непосредно пре догађаја.

Више информација о овом догађају налази се на веб-страници Европске комисије.