Позив за наставнике да пријаве наставне и ваннаставне активности за Базу језичких пракси

Са посебним задовољством Вас обавештавамо да Фондација Темпус расписује конкурс за подношење пријава добрих пракси за Базу језичких пракси која ће бити објављена на вебсајту jezici.obrazovanje.rs.  

База језичких пракси представљаће колекцију добрих и иновативних пракси у области наставе и учења страних језика на националном нивоу. Сврха Базе је да обједини добре примере који могу послужити наставницима и практичарима у области наставе и учења страних језика као инспирација да осавремене и унапреде своје активности. Конкурс за Базу биће стално отворен и База ће се периодично допуњавати новим активностима. Иако ова иницијатива има некомерцијалан и нетакмичарски карактер, три активности које пристигну до 1. септембра 2021. године и које по мишљењу Комисије најуспешније испуњавају критеријуме, биће свечано проглашене на догађају којим се обележава Европски дан језика 26. септембра о чему ће више информација уследити у наредном периоду.

На конкурс за Базу језичких пракси могуће је пријавити активности које се односе на језичке вештине и које могу бити представљене у виду наставних планова, наставних јединица, предавања, сценарија радионица, сценарија ваннаставних активности и сличних активности које су аутори осмислили и реализовали или још увек реализују у склопу активности у својим установама/организацијама. Аутори могу пријавити више активности, уколико се циљеви и исходи сваке од активности разликују.

Пријава активности за Базу језичких пракси је управо отворена и трајаће током целе године. Први корак у подношењу пријаве за ову Базу је регистрација корисника (https://jezici.obrazovanje.rs/registration/), након чега се корисник пријављује на овој страници (https://jezici.obrazovanje.rs/login/), а детаљно упутство и пријавни формулар може пронаћи овде (https://jezici.obrazovanje.rs/account/).

Све детаљније информације о самом конкурсу као и критеријуми за одабир добрих језичких пракси за Базу налазе се у тексту конкурса који је доступан овде.

Поред конкурса за Базу језичких пракси, Фондација Темпус објавила је конкурс за Европску језичку ознаку о чему више информација можете пронаћи овде.

Уколико имате питања у вези са конкурсом можете нам писати на имејл office@tempus.ac.rs.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply