Радионица CEFR Companion Volume implementation toolbox Европског центра за живе језике у Грацу

У оквиру свог двогодишњег програма Покретање иновација у настави и учењу језика: променљиви контексти, компетенције у развоју (Inspiring innovation in language education: changing contexts, evolving competences), Европски центар за живе језике у Грацу организује другу радионицу под називом Смернице за спровођење Заједничког референтног оквира за живе језике (енгл: CEFR Companion Volume implementation toolbox) која ће се одржати 14. и 15. септембра 2021. године. Планирано је да се радионица одржи у Грацу уколико епидемиолошка ситуација дозволи и путовање учесника буде могуће. У супротном, радионица ће се одржати онлајн или у комбинованом облику – делом онлајн, а делом уживо. Више о самом догађају, доступно је на страници Европског центра за живе језике.

Овом приликом, Фондација Темпус као контакт тачка за активности Европског центра за живе језике, расписује позив за учеснике. Заинтересовани кандидати могу се пријавити путем формулара који је доступан овде до 17. јуна до краја дана. Како је укупан број места ограничен, за учеснике из сваке од држава чланица (укључујући Србију) на располагању је по једно место. Избор представника из Србије вршиће се на основу професионалног искуства и плана дисеминације информација стечених учешћем на догађају које заинтересовани опишу кроз пријавни формулар.

Позив је намењен наставницима и едукаторима који учествују у образовању будућих наставника, као и ауторима наставних планова и програма и тестова у области наставе језика на нивоу стручног или високог образовања.

Догађај је намењен заинтересованим наставницима који имају искуство у једној или више следећих области:

  • Настава језика и тестирање у стручном или високом образовању;
  • Образовање наставника односно професионални развој;
  • Настава језика која је заснована на приступу који подразумева активно учешће и усмереност на задатке;
  • Спровођење Заједничког референтног оквира за живе језике (енгл. CEFR).

Пре, током и након радионице, очекује се активно учешће и сарадња свих одабраних учесника што, између осталог, укључује пружање повратне информације о активностима на радионици, пројекту у оквиру којег се радионица спроводи, давање сугестија за побољшање материјала који су развијени у оквиру пројекта, учешће у састављању материјала током радионице као и попуњавање упитника након спроведених активности.

Радни језици радионице су енглески и француски, а биће обезбеђен и симултани превод са једног језика на други језик.

У случају питања поводом попуњавања пријаве или о самој радионици, можете нам се обратити путем имејл адресе: office@tempus.ac.rs.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply