Priključite se obeležavanju 20. rođendana Evropskog dana jezika

Uoči proslave 20. rođendana Evropskog dana jezika, inicijative čiji je cilj promovisanje učenja jezika a koju je u saradnji sa Evropskom komisijom pokrenuo Savet Evrope 2001. godine, sa Vama sa zadovoljstvom delimo još predloga događaja i aktivnosti koje možete organizovati i u kojima možete učestvovati kako biste sa što više uživanja obeležili ovaj dan.

Sada možete naći na srpskom jeziku aplikaciju jezičkih izazova za tajne agente 2021, a Lara će Vas takođe povesti na putovanje kroz različite jezike Evrope na srpskom jeziku i pomoći da naučite nove reči na tim jezicima i saznate zanimljivosti koje do sada niste znali.

Ukoliko želite dodatno da se inspirišete o jezičkim aktivnostima koje se mogu organizovati uz držanje distance možete ih pogledati ovde. Takođe Vas pozivamo da učestvujete u Poslastičarskom izazovu povodom 20. rođendana Evropskog dana jezika. Svoje recepte možete slati do 30. septembra 2021. godine, a 20 najboljih biće objavljeno u Kuvaru koji će pobednici dobiti kao nagradu. Ukoliko Vi ili Vaši učenici volite da se takmičite možete se priključiti i izazovu da za 20 sekundi poželite Srećan rođendan! na što više jezika do 30. septembra 2021. godine. Takmičenje za dizajn majice za Evropski dan jezika 2022. godine otvoreno je do 31. decembra 2021.

Više o svim ovim i ostalim aktivnostima koje možete organizovati povodim proslave Evropskog dana jezika možete naći na sajtu ove inicijative,  a do 20. oktobra 2021. ovde možete glasati za aktivnost ili događaj koji Vam se najviše dopadaju.

Ovom prilikom sa Vama delimo i obraćanje Snežane Samardžić-Marković, generalne direktorke Direktorata za demokratiju Saveta Evrope, koje je objavljeno povodom obeležavanja 20. godina od nastanka inicijative Evropski dan jezika.

Kako bi Vaša aktivnost na društvenim mrežama bila vidljivija možete da koristite heštegove #coeEDL #20EDL ili #happybirthdayEDL kada objavljujete postove.

Na kraju, želimo da Vas pozovemo da ispratite onlajn događaj koji Evropska komisija organizuje povodom obeležavanja Evropskog dana jezika 27. septembra od 12 do 14 časova po srednjoevropskom vremenu – Jezičke kompetencije u Evropskom prostoru obrazovanja.

Želimo Vam srećan 20. Evropski dan jezika!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply